Sajtovi za online edukaciju

Ovo je vrsta sve popularnijih sajtova, jer je i sama online edukacjia u sve većoj žiži interesovanja.

Sajtovi za online edukaciju specifični su po tome što su namenjeni za veliki broj poseta, živu interakciju sa klijentima i što  imaju naročito organizovanu strukturu.

U mnoštvu mogućnosti koje se nude za izradu ovakvih sajtova na koje postavljamo kurseve, seminare, edukativne sadržaje svih vrsta, lekcje, predavanja i slično, WebProfile je pronašao svoj put i kreirao ponudu koja se odnosi na period od godinu dana.

U ovom paketu nudimo:

  • dizajn osnovne verzije sajta,
  • implementiranje sadržaja vezanog za online edukaciju,
  • raspored sadržaja po modulima, lekcijama, temama i slično,
  • zaštitu sadržaja (kreiranje forme za registraciju članova),
  • pravljenje testova, kvizova i sličnih alata za proveru znanja,
  • održavanje sajta.
CENOVNIK

Dizajn osnovne verzije sajta

U kreiranju sajtova za online edukaciju WebProfile tim najpre, u saradnji sa klijentom, napravi neki osnovni dizajnerski dogovor – koje boje da preovlađuju na sajtu, kakva da mu bude osnovna struktura i slično. Sve se to gradi u temi koja podržava sve što je potrebno da ovaj sajt ima, najpre, najviši stepen funkcionalnosti, što je presudno kada se radi o online edukaciji.

Implementacija sadržaja

Kada su u pitanju sajtovi za online edukaciju, prvih godinu dana isključivo WebProfile tim pristupa sadržajima sajta i organizuje ih po vašoj želji, dopunjuje ih i slično. Zbog licenciranih produkata kojima postajemo vlasnici kada se oni plate, ovo se pokazala kao najsigurnija metoda rada. Dakle, u ovom slučaju CMS za klijente dopuštamo samo u izuzetnim uslovima.

Klijenti imaju ideju i sadržaje za svoju online obuku, a WebProfile ih raspoređuje postepeno, postupno, formirajući teme, poglavlja, module, lekcije, alate za proveru i mnogo toga drugog. Na taj način stvaramo program za klijente koji je pregledan, lako se krećemo kroz njega i u svakom momentu i klijent i predavač mogu pratiti napredovanje u kretanju kroz gradivo.

Zaštita sadržaja

Zaštita sadržaja u ovom slučaju podrazumeva da, prema vašoj zamisli, dozvolimo pristup sadržaju online edukacije svima, registrovanim klijentima ili klijentima koji su platili predviđenu nadoknadu. Mogućnosti su široke.

Najčešći postupak je da WebProfile kreira formu pomoću koje klijenti pristupaju sadržajima obuke, odnosno, oni se registruju, a predavači onda odobravaju pristup istima, najčešće nakon što plate za to. To sve zavisi od vlasnika online edukativnog programa i cilja koji želi da postigne ovakvim sajtom.

Kontakt forma

Kontakt forma je neizostavni deo svakog sajta. I nju implementiramo na mesta  gde ima potrebe, a na kontakt strani obavezno. Više o samoj kontakt formi možete pročitati na našem sajtu ovde ili ovde.

Održavanje sajta godinu dana

Održavanje sajta zvuči kao nešto komplikovano i veoma zahtevno. Ono jeste velika odgovornost, jer sajt u svakom momentu treba da je “u toku” sa najnovijim ažuriranjima. Kada govorimo o WordPress sajtovima, onda znamo da su svi pravljeni u nekoj temi. Svaka tema se ažurira i najčešće ona nisu automatska, već se rade ručno. Pored toga, WordPress koristi neke plugin-ove (dodatke) kojima se postiže njegova funkcionalnost ili efekti dizajna, pa je i njih potrebno ažurirati. Na ovaj način sajt, najpre, biva dobrim delom zaštićen od virusa i malware-a, ali i funkcioniše onako kako bi trebalo.

Kada je reč o statičkim sajtovima, priča ide malo drugačije. Njih je, kao i WordPress sajtove, važno zaštititi od “padanja”, jer nekada, kada je napadnut kod sajta, biva lakše napraviti nov nego otkriti gde se “sakrio” virus koji je srušio sajt.

Priča oko toga je kompleksna i duga. Suština je ta da svaki sajt voli da bude održavan, a to najčešće znači ažuriran. WebProfile u osnovnu cenu izrade sajta uključuje godinu dana besplatnog održavanja.

Ažuriranje sajta

Ažuriranje sajta u ovom slučaju uključeno je u osnovnu cenu sajta, jer, kako je navedeno u odeljku IMPLEMENTACIJA SADRŽAJA, u prvih godinu dana u kojima je vaša licenca za osnovni alat u pravljenju sadržaja plaćena, ne želimo da dođe do eventualnih problema oko zaštite podataka. Stoga ćemo svaku promenu na vašem sajtu ispratiti zajedno, a materijale će postaviti WebProfile tim. 

Ukoliko imate nedoumica kako da sadržaje prilagodite širokim potrebama klijenata, da ih drugačije uobličite, stilski doterate ili slično, u našoj ponudi imamo i rad na content-u sajtova (tekstualnim sadržajima ovde) i možemo vam pomoći i na tom polju.